Farmhouse

documentary, feature-film, fictie

Farmhouse Film & TV is een productiebedrijf voor film en televisie op het gebied van publieksentertainment. Het heeft als productiefocus provinciale, landelijke, maar vooral maatschappelijke en cultureel relevante affaires en onderwerpen.
Het productiehuis heeft als streven een optimistische stemming teweeg te brengen bij haar publiek, te motiveren en natuurlijk onvervalst entertainment te maken. Producties met een hoog entertainment en ‘feelgood’ gehalte met onderwerpen die passen bij de tijdsgeest van nu. Farmhouse produceert speelfilms, documentaires en televisieprogramma’s van begin tot eind. Van het creëren van ideeën, schrijven van scenario’s en scriptontwikkeling, tot de daadwerkelijke financiële ontwikkeling, productie en marketing. De drijvende kracht achter Farmhouse Film is producent/directeur/eigenaar Klaas de Jong en hij wordt versterkt door regisseur, producer, editor en all-rounder Martijn Heijne.

 

Farmhouse is vanaf het begin tot het eind bij een productie betrokken. Dit betekent dat er wordt meegedacht over een concept en niet alleen over de uitvoer. Waar vele productiebedrijven zich met name bezig houden met de financiële kant van producties, is Farmhouse Film ook de creatieve motor. Door deze werkwijze wordt het concept duidelijk en goed bewaakt, hetgeen noodzakelijk is om toch uiteindelijk de doelgroep te vermaken en te inspireren.

Om ervoor te zorgen dat een project optimaal tot zijn recht komt, werken we met multi-getalenteerde mensen. We houden onze organisatie en productie crews bewust zo klein mogelijk, om er zeker van te zijn dat alle neuzen dezelfde kant op staan en er zoveel mogelijk van het budget gespendeerd wordt aan wat het publiek op het scherm te zien krijgt.
We staan erom bekend bijzonder efficiënt, deugdelijk en effectief te zijn, zowel in onze eigen producties als in de productieservice van (internationale) partners.

 

Naast het ontwikkelen van onze eigen projecten, werken we ook samen met andere (internationale) producenten en bieden we complete productie services aan in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Farmhouse heeft bijzonder veel ervaring in internationale financiering, opnames in het buitenland en post-productie. Dit maakt Farmhouse een betrouwbare partner voor elk soort project.

 

Farmhouse is gewend te werken met (inter)nationale gecompliceerde financiële en juridische structuren en omstandigheden. We hebben ervaring in het werken met verschillende soorten tax-rebate reglementen en toepassingen.

 

farmhousefilm.nl