AMANT

AMANT productions is een klein maar sterk productiehuis waar de oprichters van begin tot eind 100% betrokken zijn bij formats. En waar storytelling en art direction hand in hand gaan.

 

Sabine Feij & Jeroen Compeer zijn allround makers die staan voor ijzersterke ENG-producties waarin altijd gezocht wordt naar vernieuwing – zowel visueel als verhalend.  Of het nu om bestaande formats gaat of om een nieuw format, ze zoeken altijd naar een vertelmethode die past bij de tijdsgeest. Het liefst vertellen zij verhalen die inspireren, ontroeren, raken aan een maatschappelijk thema of simpelweg zorgen voor hartverwarmend entertainment.

 

AMANT is productiehuis van echte makers en door een alliantie te vormen met Fremantle creëren zij ruimte voor wat zij het belangrijkste vinden: mooie content produceren en nauw betrokken zijn. Het grote netwerk, kennis en backoffice van Fremantle gecombineerd met het talent van AMANT productions zorgt ervoor dat zij direct met enorme slagkracht de markt kunnen betreden.

 

In de huidige markt zal er steeds meer behoefte zijn aan innovatieve, betaalbare ENG-producties op locatie, gemaakt door het juiste talent. AMANT productions springt precies in dit speelveld. Altijd op zoek naar vernieuwing en met een sterk oog voor jong talent. AMANT productions is daarom ook de plek waar jonge makers een kans krijgen om te leren en te groeien. Met als hoofdfocus de ontwikkeling van ENG-formats met een sterke focus op reality, work-place reality en feitelijk gedreven formats.

 

Achtergrond van Sabine & Jeroen

De oprichters hebben een journalistieke én commerciële achtergrond waardoor ze een enorme staat van dienst hebben in alle tv-genres. Beiden begonnen hun carrière bij kleinere onafhankelijke productiehuizen waar ze zich concentreerden op meer feitelijk gedreven formats en talkshows. Zij werkten o.a. als redacteur, verslaggever en eindredacteur aan programma’s zoals Jinek, Keuringsdienst van Waarde, Vijf jaar later en de Rekenkamer maar ook realityshows als Expeditie Robinson en Love in the Wild.

 

De afgelopen jaren waren Sabine en Jeroen als eindredacteur en gedelegeerd producenten bij Endemolshine o.a. verantwoordelijk voor grote realityshows als Lego Masters, Holland’s Next Top Model, Big Brother, Staatsloterij Puur Geluk en de Erfgenaam.

 

In 2021 werden ze gelijktijdig benaderd voor functies bij de streamers HBO Max en Prime Video. Na een inspirerend avontuur met streamers weten ze meer dan ooit dat content creatie in hun bloed zit en weten ze wat de huidige markt nodig heeft en wat er nodig is om projecten te verkopen en daarom is het tijd om het eindelijk zelf te doen. Op hun eigen manier.

 

AMANT