Johan Nijenhuis & Co

drama, feature-film, scripted

Filmproductiebedrijf Johan Nijenhuis & Co
 maakt films en tv-series met wortels in de Nederlandse cultuur, primair voor een Nederlands publiek waarbij een hoge entertainmentwaarde voorop staat. Tussen het film- en tv bedrijf is een levendige uitwisseling van ideeën en projecten. Een creatieve broedplaats waar iedere film- en tvmaker uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Daarbij maken we niet alleen fictie voor volwassenen, maar ook kinderfilms en -series.

 

In ons pand is ook productiebedrijf Bing Film & TV gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten – Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd – werken al vele jaren samen. Een samenwerking die terugvoert tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

 

Wij richten ons op Nederlandse onderwerpen die invoelbaar zijn voor een breed publiek. We werken ideeën graag in een hoog tempo uit zodat de energie actueel en avontuurlijk blijft. En dat is te zien: onze films en series spatten van het scherm af. Ze zijn razend populair in Nederland. Daar zijn we trots op. Het zijn films en series met spannende verhalen die je meevoeren, die er mooi uitzien en die een podium bieden aan de nieuwste talenten.

De toevoeging ‘& Co’ aan onze bedrijfsnamen is kenmerkend: we werken intensief samen met onze makers. Producenten Johan Nijenhuis en Ingmar Menning dragen ook inhoudelijk bij aan het ontwikkelen van concepten en ideeën. Een sfeer van wederzijds vertrouwen met de makers is daarbij essentieel.

 

www.nijenhuisenco.nl