Messercola

drama, feature-film, scripted

Messercola Drama’ – ook wel ‘Messercola’ – is het productiebedrijf van Lucio Messercola; de jongste drama producent van de Benelux. Het team, dat bestaat uit zowel “jonge honden” als ervaren professionals, is een gepassioneerde, talentvolle en creatieve club mensen, die door middel van ‘drama’ verhalen willen vertellen waarmee zij mensen, in de ruimste zin van het woord, raken.

 

Een mooi voorbeeld van een opmerkelijke samenwerking tussen een ‘jonge hond’ en ervaren professional is de samenwerking tussen de Grande Dame van het scenario Maria Goos en de jonge producent Lucio Messercola. In opdracht van omroep AVROTROS werkten zij aan het concept en scenario voor de 10-delige dramaserie ‘La Famiglia‘, die in het najaar van 2016 uitgezonden is op NPO1 en vanaf eind mei 2018 te zien zal zijn op Netflix.

 

In 2016 produceerde Messercola ook de succesvolle 3-LAB serie ‘Infantilio‘ en de jeugdserie ‘De vloek van Manege Pegasus‘ voor Z@PP. In 2017 is er een tweede (online) seizoen van ‘Infantilio‘ verschenen en maakte Messercola voor RTL Concentrate het programma “Who’s Hangin’”. In 2018 heeft Messercola de eerste dramaserie van RTL Concentrate gemaakt: ‘NEXT‘. Daarnaast wordt er druk gewerkt aan een bioscoopfilm, nieuwe content voor RTL Concentrate en een aantal pilots.

 

www.messercola-tvproducties.nl