EO-dramaserie Hoogvliegers verkocht aan het buitenland

De EO-dramaserie Hoogvliegers scoort internationaal! De productie die zonder buitenlandse financiering tot stand kwam en daarom een 100% Hollandse serie is, is door meerdere buitenlandse partijen aangekocht: de Italiaanse publieke omroep RAI, het Duitse Sony Pictures Entertainment en zelfs commerciële zenders in Australië en Nieuw-Zeeland.

Producent Errol Nayci van Storytellers Film & TV zegt in het AD: ‘ Dit is héél bijzonder. De concurrentie, zeker nu met alle streamingdiensten, is moordend. Een extra moeilijkheidsgraad is vaak ook ons taalgebied en de beperkte budgetten voor het maken van films en series. Wil je toch boven komen drijven, moet je wel met iets komen dat écht onderschijdend is.’

De serie kwam tot stand met een bijdrage van het Production Incentive High End TV series, een steunmaatregel vanuit het ministerie van Economische Zaken om de audiovisuele sector te verstevigen en de internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Het door de internationale verkoop verdiende geld vloeit deels terug naar dit steunfonds om volgende producties te kunnen bekostigen. Lees het hele artikel van het AD hier.