Kepler Residency: broedplaats voor talentvolle scenaristen en regisseurs

Deze week zijn zeven talentvolle scenaristen en regisseurs aan de slag gegaan in de nieuwe broedplaats Kepler Residency. Een maand lang werken zij ongestoord aan een filmplan onder leiding van internationaal script consultant Emmanuel Oberg.

Kepler Residency is een initiatief van filmproductiebedrijf Keplerfilm en ontving eerder de CFAP Prijs (Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten).

 

Tijdens de residentie – van half mei tot half juni – verblijven de makers in berghotel Val Sinestra, midden in de Zwitserse Alpen. De Kepler Residency begint met de Advanced Script Development Workshop van internationaal script consultant Emmanuel Oberg, bekend van het succesvolle boek Screenwriting Unchained en The Screenwriters Trouble Shooter’s. De Kepler Residency biedt filmmakers een uitzonderlijke kans om in een hyperfocus, omringd met collega-filmmakers, aan de slag te gaan.

 

De deelnemers van de eerste editie van de Kepler Residency zijn filmmakers Eché Janga (Buladó, Helium), Jolein Laarman (Kauwboy, Verdwijnen), Bastiaan Kroeger (Pink Moon, Geen Koningen in ons Bloed), Martijn Hillenius (De Regels van Floor, Hotel Sinestra), Lotte Tabbers (De Regels van Floor, Captain Nova) en schrijversteam Emily Reekers en Kurt Platvoet (Beenlampman).

 

Producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen: “We zijn erg verheugd zo’n talentvolle groep schrijvers bij elkaar te krijgen die ongestoord aan hun filmplannen kunnen werken. Met de hulp van (inter)nationale coaches, ambiëren wij een ontspannen broedplaats te creëren. De betoverende Alpen zijn een oase van rust, waarin de scenaristen de komende maand hun filmplannen kunnen door ontwikkelen. Een schrijvers residentie is een langgekoesterde wens van ons geweest en toen Keplerfilm afgelopen september de CFAP Prijs won, ontstond de mogelijkheid om deze residentie ook daadwerkelijk te realiseren.”

 

Deelnemend scenarist-regisseur Eché Janga: “Kepler Residency is voor mij van grote waarde. Dat het hier mogelijk is mijzelf volledig in mijn project onder te dompelen, omringd door collega-scenaristen die daarbij een adviserende rol kunnen hebben, maakt het verblijf uniek. Zeker vanwege het beginstadium waarin ik mij nu met mijn nieuwe verhaal bevind. Dit zou thuis een veel moeizamere opstart geweest zijn.”

 

Bron: Keplerfilm/BM