Steun voor Oekraïne

De situatie in Oekraïne grijpt iedereen aan. De media spelen hierbij, op verschillende vlakken, een grote rol. De Russische bevolking krijgt heel andere beelden te zien van en over de Russische inval in Oekraïne dan wij. Media in Oekraïne worden aangevallen en stilgelegd. NCP gaat ervan uit dat haar leden de vrijheid van media – van creativiteit en productie – blijven verdedigen.

 

De bevolking van Oekraïne heeft hulp nodig. Wij zijn daarom verheugd dat NCP-leden Banijay/ TVBV en ITV, in samenwerking met de NOS, op maandag 7 maart een landelijke televisie-uitzending produceren voor de campagne van Giro555 Samen in Actie voor Oekraïne. De uitzending zal die dag te zien zijn van 20.30 – 23.00 uur op drie zenders: SBS6, RTL 4 en NPO1. Chantal Janzen en Rob Kemps en enkele anderen zullen het programma presenteren. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio verschillende gasten aan tafel.

 

Wij roepen onze leden op geld over te maken naar Giro 555 of op een andere manier de mensen uit Oekraïne te steunen. In veel plaatsen in Nederland zijn hiervoor initiatieven opgezet. Zoek die online op. In dit artikel uit het Parool staan enkele Amsterdamse initiatieven waaraan je geld, goederen of voedsel kunt doneren.