Voordracht CFAP Prijs 2022 gestart  €20.000 voor meest onderscheidende film- en/of televisieproducent 

Dit jaar wordt opnieuw de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland. Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft deze prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten voor het voetlicht te brengen. De CFAP Prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in zijn vakgebied heeft onderscheiden; ter ondersteuning van een uitzonderlijk audiovisueel project of als aanmoediging voor een opvallend productietalent. Bijzonder is dat collega’s uit de film- en mediasector elkaar voordragen voor de CFAP Prijs ter waarde van € 20.000. De CFAP Prijs wordt dit jaar op 14 oktober door Hadassah de Boer uitgereikt.

 

In 2021 wonnen producenten Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) voor hun bijzondere creatieve samenwerking, onder meer bij de succesvolle televisieserie Mocro Maffia.

 

Nominaties en prijsuitreiking
Vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector kunnen tot 13 september kandidaten voordragen voor de CFAP Prijs. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of aan professionele ontwikkeling.

 

Uit alle voordrachten selecteert de jury drie nominaties, die op 23 september bekend worden gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival. De uitreiking van de CFAP Prijs vindt op 14 oktober plaats in Rosarium Amsterdam in het Amstelpark, aansluitend op de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor rechthebbenden van SEKAM, SEKAM Video en StOPnl.

De jury bestaat uit Edwin van der Veen, Manon van der Hoek en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

Meer informatie & formulier voor voordracht kandidaten

 

OVER CFAP
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAM Video verdeeld onder rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele doeleinden.

 

Meer informatie over CFAP vind je HIER

Voor meer informatie:
Gamila Ylstra | Bestuurslid CFAP
prijs@cfap.nl
06 21 82 42 52