Wie verdient de CFAP Prijs 2024?

WIE VERDIENT DE CFAP PRIJS 2024?

 

Het Culturele Fonds Audiovisuele Producenten reikt dit jaar voor de vijfde keer de CFAP Prijs uit van € 25.000 aan een producent die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. De winnaar mag het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling naar eigen keuze. Tijdens dit jubileumjaar wordt ook een speciale juryprijs van € 10.000 uitgereikt aan een uitzonderlijk project van een voorgedragen producent.

 

Nominaties en prijsuitreiking
Wie verdient volgens jou dit jaar de prijs? Welk favoriet AV-project gun jij zo’n bedrag?

 

Iedereen in de film- en televisiesector is van harte uitgenodigd om een een producent – met of zonder project – voor te dragen. Dat kan tot en met vrijdag 13 september 2024 door het invullen van dit formulier: dit formulier.
Heb je in een vorig jaar ook al eens iemand voorgedragen – dan kun je diegene opnieuw aanmelden.

 

De nominaties worden op 20 september 2024 bekendgemaakt op cfap.nl/prijs/.

De uitreiking van de CFAP Prijs 2024 en de juryprijs vindt plaats op 18 oktober 2024 in het Documentaire Paviljoen (Vondelpark, Amsterdam) tijdens de jaarlijkse informatiebijeenkomst van collectieve beheerorganisaties voor audiovisuele producenten: SEKAM, SEKAM Video en StOPnl.

 

De jury 2024 bestaat uit Edwin van der Veen (bestuurslid Nederlandse Content Producenten – NCP, COO ITV Studios Nederland, voorzitter SEKAM Video), Corine Meijers (Studio Biarritz, bestuurslid Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie – NAPA) en Michel Nelissen (managing director IDTV, lid Nederlandse Content Producenten – NCP).

 

Doe een voordracht voor de CFAP prijs 2024!

 

Eerdere winnaars
In 2023 wonnen Iris Otten en Laurette Schillings de CFAP Prijs voor hun bijdrage aan de sector met hun project Film for Future.
In 2022 won Marleen Slot met Holy Motion Studio waar drievoudig Gouden Kalf-winnaar KNOR werd gemaakt.
In 2021 namen Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) de prijs in ontvangst voor hun creatieve samenwerking aan de succesvolle televisieserie Mocro Maffia.
In 2020 was de winnaar Kepler Film (Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen). Zij startten met het prijzengeld hun eerste Kepler Residency.